Namn:
Plats: Djurhamn, Sweden

2006-10-30

Vintern kryper närmare

Natten till igår var det dags att ställa om klockorna till vintertid. När jag tittade ut genom sovrumsfönstret igår morse så var det frost på gräsmattan, men solen sken i alla fall. En minut senare kom det första snöfallet...

Jag har hittills haft ganska tur med vädret ändå, men jag hoppas att vintern kan vänta åtminstone en eller två veckor till, sen är jag nog klar med gjutningen vid husgaveln. Det har som vanligt tagit mycket längre tid än väntat och dessutom gått åt betydligt fler cementsäckar än beräknat.

Började för tre veckor sedan med att sätta upp frigolitskivor mot väggen och fyllde igen de två stora groparna där jag bilat bort den gamla betongen. Har köpt sju stora cementblock som ska bli tre trappsteg. De största blocken väger 130 kilo, lite otympliga att hålla på med :-) Nu efter helgen är det bara två kvar som ska lyftas på plats och utgöra det översta trappsteget.

Vet inte hur många skottkärrslass med stenar som jag kört och för att inte tala om hur mycket cement, singel och sand som blandats, men nu börjar det bli klart. Nu är det i stort sett bara lite utjämning och lutning mot dräneringsslangen kvar.

Förra helgen regnade det, så då fick jag ett ryck att börja i köket igen. Fodren för båda fönstren kom äntligen upp. Sen rev jag panelen på bardisken mellan köket och matrummet. Satte dit ny högre pärlspont så att det blir en 20 cm hög "rygg" på disken med en skiva ovanpå. Just nu håller jag på att olja in en massa ekskivor, totalt fyra stycken ska på plats på olika ställen i köket.

Har även beställt en kassett till den öppna spisen för att få lite mer effekt i eldningen. Nu eldar jag bara i vedspisen, men det resulterar i att det blir 40 grader i köket och bara ett par grader högre i resten av huset. Hoppas att kassetten ska göre det lite effektivare.
Men i morse var det bara 17 grader inne trots att jag eldade igår kväll, så nu kanske det börjar bli dags att sätta på lite värme på elementen...