Namn:
Plats: Djurhamn, Sweden

2006-08-14

Så var semestern redan slut :-(

Jaha, det var de fyra veckorna de.
Förra årets semester regnade det tre av fyra veckor, då klagade man på det. I år har det inte regnat många dagar, men inte har man fått mer gjort för det.
Jag vet inte vad som hände med den här semestern, men slut tog den i alla fall.

Efter hemkomsten från Göteborg har det inte hänt så värst mycket på huset eller tomten. Jag har satt upp hängrännor och stuprör på sydsidan och beställt plåttak.
Ingenting har hänt med muren, däremot har jag byggt en ny mur av natursten vid entréuppfarten. Har också tagit ner två granar och en tall där och rensat bort alla stubbar så att berget är blottat. Ska nu bara fylla ut mera och lägga på grus så är den uppfarten snart klar.

I andra ändan av tomten har vi tagit upp tre stubbar till. Med hjälp av brorsans Willysjeep med winch så gick det som en dans :-) Har nu planterat fyra nyponrosenbuskar där som ska bli en liten häck.

Har även börjat göra i ordning lite mer i källaren. Monterat upp diskbänken och lite allmän röjning. Nu ska bara en rörmokare komma dit och koppla in blandaren.

Ja som sagt, semestern är slut så nu är det kvällar och helger som gäller ett tag framöver. Av de två viktiga projekten inför vintern återstår åtminstone ett. Det är att täta grunden i husgaveln så att inte vattnet tränger in där. Det andra projektet, att lägga om taket är ju nästan klart, åtminstone det mest tidsödande.