Namn:
Plats: Djurhamn, Sweden

2006-05-08

Vart tog våren vägen?

Nu var det ett bra tag sen jag skrev något här, fyra månader faktiskt. Anledningen är dels att det inte hänt så mycket i vinter och dels att det varit alldeles för mycket på jobbet nu i några månader, övertid nästan varje dag. Inte för att det är mindre på jobbet just nu, men jag ska ändå försöka klämma in några rader här.

Läste just mitt senaste inlägg från januari. Då var det några minusgrader och 10 centimeter snö. Vintern blev betydligt kallare och vitare än så. Jag tror inte det var helt barmark någon gång från det att snön kom kring jul tills den försvann nu för några veckor sedan. Det finns t.o.m. några fläckar kvar i Hammarbybacken :-)
Som sagt, vintern och kylan har bitit sig fast länge nu, men i helgen så small det bara till. Våren blev kort, nu ligger temperaturen över 20 grader och ska så vara åtminstone den närmaste femdygnsprognosen.

Under vintern har det inte hänt så värst mycket, köksarbetet med borttag av överskåpen och montering av ekhyllorna har slutförts, fönsterfoderna återstår dock, men nu har det ju faktiskt blivit så pass varmt att man kan måla karmarna.

Gästsängen i datarummet har fått gett vika för mer förvaringshyllor och trådbackar istället. Även den gamla tråkiga duschkabinen i badrummet har åkt ut och ersatts av ett draperi. Det blev betydligt ljusare och luftigare när den försvann.

Utomhussäsongen fick en snabb start förra helgen då jag tog bort några stubbar utanför entrén och dessutom började gräva vid muren igen. Arbetet slutfördes nu i helgen och nästa steg är att gjuta lite, sen kan man börja återfylla, äntligen :-)

Har även monterat nio lysrör på vinden, dock tog kabeln slut så jag har inte kunnat koppla in själva lysknappen ännu.

I helgen fick också Marie ett ryck och ville måla lite, så nu är husväggen vid altanen svartmålad. Det blev mycket fint, betydligt bättre är den gamla slitna bruna färgen. Ska dock måla en gång till nästa helg innan det är helt klart.

Jaha, det blev nästan en novell den här gången, det hade visst hänt en del i vinter i alla fall :-)

Hoppas jag kan hinna med och skriva lite frekventare nu ett tag framöver, det finns en hel del spännande projekt att ta tag i under sommaren.

Trevlig sommar!